BATU KARAS

Pantai Batu Karas, salah satu pantai yang letaknya di Jawa Barat bagian selatan. Pantai Batu Karas terletak tidak jauh dari Pantai Pangandaran dan objek wisata alam Green Canyon (Cukang Taneuh) Ciamis. Jarak antara Pantai Pangandaran dengan Pantai Batu Karas kurang lebih sekitar ± 34 km.

Awal kali saya berkunjung ke Pantai Batu Karas ini sekitar pertengahan tahun 2011, tepatnya pada setelah Ujian Nasional, ceritanya sih buat refreshing nyari hiburan. banyak list ODTW yang mau kita kunjunggi tapi akhirnya kita ambil Pantai Batu Karas karena tempatnya yang cukup dekat dengan kota Bandung. oia kita pergi 7 orang pake shuttle bus tapi cuman ngedrop aja yah itung-itung ngurangin biaya. tarif dari Bandung sampai Pantai Batu Karas sekitar 70ribu per orang. Overall asik sih liburan low budget pake shuttle bus tapi resikonya harus gabung sama orang ngga dikenal, mending kalo orang aja yang di dalem situ kadang hewan ternak juga suka ikutan tapi untungnya waktu kita berangkat ngga ada itu hewan tapi ada yang lebih bikin ganggu “EMAK EMAK BAWA PETE” baunya itu yang bikin ganggu.

Kita pergi sekitar jam 11 malam sampai di Batu Karas jam 8 pagi, emang sih lebih lama soalnya setiap penumpang dianterin sampe ke tempat tujuan, penginapan yang kita pake juga dapet dari pak supir di kenalin sama yang punya penginapannya, kita dikasih harganya 700rb/3 malam dengan fasilitas 3 kamar, 1 ruang keluarga, dapur, 2 kamar mandi dan 1 kamar bilas. Kebetulan pada malam harinya hujan besar sehingga di kawasan Batu Karas air lautnya pasang.

Hari pertama, kita langsung keliling sekitaran Batu Karas, ngeliatin sambil ikut bantuin nelayan-nelayan berburu ikan gitu buat dijual, jadi kita kesana gak cuma dapet senengnya tapi juga dapet ilmu buat ngambil ikan. Beres ikut nelayan ngambil ikan, kita langsung deh nikmatin dan berenang di pantainya. Selain berenang, kita juga ngeliatin wisatawan yang sedang berselancar. Abis berenang kita juga nyobain semua wahana Water Sport yang ada di Batu Karas

IMG_0838

Hari kedua, kita ke pasar nyari bahan makanan untuk dimasak di penginapan. Lokasi pasar lumayan jauh, jadi kita minjem sepeda motor ke pemilik penginapan. Pasarnya sih sama aja kayak pasar tradisional lainnya, tapi yang bikin beda pasar disana untuk sayur-sayuran terhitung gak lengkap, malahan lebih banyak ikan hasil nelayan Batu Karas.

Pokoknya gak nyesel ke Batu Karas, apalagi yang hobi banget sama jenis olah raga surfing, bisa dibilang Batu Karas surganya para surfer, terlihat banyak penyewaan papan selancar dan juga banyak juga surfer yang dari mancanegara. Buat yang gak bisa main selancar, jangan khawatir disana juga banyak kok trainer yang bisa ngajarin kalian buat main selancar sampe expert. Selain itu disana juga banyak penyewaan wahana Water Sport, seperti Banana Boat, Flying Fish, Butterfly, dan masih banyak lagi, jadi kalo kalian kesana gak hanya berenang saja tapi bisa menikmati juga permainan air dengan harga yang terjangkau.

IMG_0767IMG_0615IMG_0819

For Further Info:

http://www.mypangandaran.com/wisata/detail/6/pantai-batu-karas.html

 

0 thoughts on “BATU KARAS

    • you’re welcome. thanks for taking your time to read my article. I hope we can share informations:)

    • waaaaa ….. thanks and sorry beforehand because I just had a reply to your comments, sorry I still can not write anymore because there are some things that make it.
      thanks for taking your time to read my article. I hope we can share informations:)

  1. Thanks a lot for sharing this with all folks you actually recognize what you are speaking about! Bookmarked. Kindly additionally consult with my web site =). We will have a hyperlink exchange arrangement between us

    • you’re welcome mr Belstaff Jacke Kaufen, sorry beforehand because I just had a reply to your comments, thanks for taking your time to read my article. I hope we can share informations:)

  2. You already know thus considerably on the subject of this topic, produced me personally imagine it from numerous numerous angles. Its like women and men are not interested until it is something to do with Lady gaga! Your personal stuffs excellent. Always care for it up!

  3. I absolutely love your blog.. Great colors & theme.
    Did you build this web site yourself? Please reply back as I’m planning to create my very own blog and would love to know where you got this from or just what the theme is named.

    Cheers!

    • thank you ms. mujeres Solteras. sorry before ’cause I just had a reply to your comments, to design a theme that I use on this blog but I changed from my own colors and background that makes it. you can also do it.

  4. naturally like your web site however you need to check the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to tell the reality however I’ll certainly come again again.

    • waaah thank you for your submission, for the future, I’ll fix it, and I’m sorry I was not fluent in English 🙂

    • sorry before ’cause I just had a reply to your comments, thanks for taking your time to read my article. I hope we can share informations 🙂

  5. Fantastic publish, very informative. I ponder why the opposite specialists of this sector do not notice this. You must proceed your writing. I’m confident, you’ve a great readers’ base already!|What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely helpful and it has aided me out loads. I’m hoping to contribute & aid different users like its helped me. Good job.

    • sorry before ’cause I just had a reply to your comments, thanks for taking your time to read my article. I hope we can share informations 🙂

  6. I have been surfing on-line greater than 3 hours these days, yet I by no means discovered any interesting article like yours. It’s beautiful value enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made just right content material as you probably did, the net can be much more helpful than ever before.

    • sorry beforehand because I just had a reply to your comments, thanks for taking your time to read my article. I hope we can share informations 🙂

  7. Simply desire to say your article is as surprising.
    The clearness in your post is simply great and i can assume
    you are an expert on this subject. Well
    with your permission let me to grab your RSS feed to keep
    up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

  8. Good epoch 🙂 pricey computer owners. I am an Idealistic who graduated from Harvard 10 years ago. I also passed Oxford 20 years ago. I tyro employees to my special Laboratory to look the unthought of coming and present and past. Joint to Apparatus Tempo as the first activity. We bear already developed the most appropriate practices for the disappearance of solid matter.

  9. Good epoch [url=https://xrumer.cc/]:)[/url] dear computer owners. I am an Erudite who graduated from Harvard 10 years ago. I also passed Oxford 20 years ago. I tyro employees to my personal Laboratory to study the unthought of coming and proximate and past. Related to Manufacture Time as the power supply activity. We bear already developed the outdo practices on account of the disappearance of solid matter.

  10. Всем привет!
    Норвежский дом – новые тенденции строительства частных домов и бань.
    Это не шутка. Действительно на вашем участке дом, баню или дом-баню можно построить всего лишь за 1 день.
    Суть в том, что строительство дома, бани или дома-бани на заводе займет от 30 дней.
    Цены довольно смешные! Дешевле, чем однокомнатная квартира. Скажу больше, обмана здесь нет и это не маркетинговая фишка. Реально можно построить норвежский дом дешевле, чем купить квартиру.
    Конструкция стен, потолка и пола реально теплая, теплее, чем из традиционных материалов. Будете экономить на отопление.
    Строительство 100% качественное без брака, с соблюдением всех строительных норм и технологических процессов.
    Если вы заинтересовались:
    Скандинавские дома финские шведские норвежские
    Можете смело остановиться на своем выборе. Тем более на дом, баню или дом-баню есть гарантия от производителя!
    Всем пока!

  11. Dating is a stage of made-up relationships in humans whereby two people link up socially with the wish of each assessing the other’s suitability as a pending confederate in an intimate relationship.
    It is a put up of courtship, consisting of sexually transmitted activities done next to the unite, either alone or with others. The protocols and [url=http://www.trans4qatar.com/pornodating/ready/ready/people/feldaiturnthunnai253]Connecting Singles Married wives looking sex tonight Richmond[/url] practices of dating, and the terms inured to to characterize it, vary considerably from motherland to fatherland and all through time.
    While the session has various meanings, the most frequent form refers to two people exploring whether they are romantically or sexually compatible by participating in dates with the other. With the reason of with it technology, people can woman via telephone or computer or righteous meet in person.